Khamis, 22 Mac 2012

Mesyuarat pengubalan modul al-itqan 2012


 Gambar suasana sesi pengubalan modul al-itqan di kepala batas Pulau Pinang. Semua panel telah berkumpul.


Gambar bersama jurulatih utama pendidikan Islam Pendidikan Menengah   MARA.

Isnin, 22 Februari 2010

Majlis Kenduri Doa selamat 2010

Suasana rewang di rumah ana....no 4 Quarters MRSM Terendak ...Pelajar -pelajar tingkatan 5 sibuk  menyediakan persiapan juadah untuk majlis kenduri pada malam nie......

Apa jadi ngan ayam tu mak oiii!!! bakar elok2 nanti suma keracunan makanan pulak.....sapa yang susah? ustaz jugak yang susah...heheheheheheheh

Mesyuarat Pengubalan Bahasa Arab PMR di MRSM Terendak 2010

Suasana di dalam bilik gerakan MRSM Terendak. Panel-panel sedang khusyuk mencari bahan untuk set soalan 1 dan set 2 ( format terbaru ).......Nampaknya format Bahasa Arab Komunikasi PMR 2010 berubah lagi.......


Khamis, 4 Februari 2010

Bersama sahabat-2 berriadah di Palm Spring Port Dickson

Fuyoooo!! jauhnya....pastikan bolanya loros.....kalau tak sheng...........

ana nie stand mengambil gambar je...time ana tee off sorang pun tak amik gambar ana....alih-alih orang lain yang masuk dalam blog ana nie......

takpe janji u all happy ye.....

Rabu, 3 Februari 2010

Padang golf : membangkit kedamaian

Ya allah, tensionnye.......biler nak habis belajar?
berilah aku kekuatan dengan anak muridku menempuh liku-liku perjuangan mendidik anak bangsa......
ku tak berdaya untuk tewas dengan wang zakat dari negeri tempat tumpah darahku Selangor Darul Ehsan. Ayuh !! Guru-guru JAIS sekalian bangkit dan teruskan perjuangan kita bangunkan modal insan demi bangsa ,agama dan negara.

lihatlah padang golf...serba hijau...membangkit ketenangan dan kedamaian dalam diri..........

Selasa, 19 Januari 2010

Majlis Doa Selamat bersama pelajar Bahasa Arab PMR 2009


Pelajar-pelajar Bahasa Arab sedang bertungkus lumus menyiapkan makanan untuk doa selamat....tahniah kepada mereka dapat 9 A.....antunna memang hebat...teruskan perjuangan....selamat belajar ke bumi para anbiya' mesir.....

Potong buah tu baik-baik...kang terpotong jari pulak...jatuh pulak saham....heheheheheh




Gambar sahabat -sahabat yang hadir.



Gambar sahabat ana.....ustaz zaid dan cikgu irawan.....sedap nampak......

Mid Term diploam perguruan kuis sudah bermula...


Pelajar Pengajaran dan Pembelajaran KUIS sedang khusyuk menjawab mid term.....susah ke senang?

Jawab apa yang di tanya jangan jawab apa yang ada mahu.......nanti buang masa dan tenaga je...hehehehehehhe.

Selamat menduduki peperiksaan mid term....

Kelas SPSS 11.5 Universiti Kebangsaan Malaysia


Saudara Kahsfi sedang menyampaikan kuliah teknikal Spss 11.5 serta kaedah rash yang baru diperkenalkan.....

lokasi di Bilik seminar Fakulti Pendidikan UKM Bangi...

Sesiapa yang berminat boleh contact ana....buat arrangement......






Model baru yang sedang diperkembangkan....e miles untuk gabungan di antara kecerdasan pelbagai dengan gaya pembelajaran...

tak sangka ye ...guna e learning pun boleh buat soal selidik dan temubual.....agaknya cam ne boleh yakinkan responden....pening?????

anyway tahniah kepada mereka yang sedang membangunkan software ini....

Selasa, 5 Januari 2010

Program Gemilang Maktab 2010



Gambar pelajar MRSM Terendak Melaka yang bersedia untuk mengikuti projek Gemilang MRSM 2010..............

Suasana di atas pentas......pelajar di bawah..... di dewan Budiman MRSM Terendak Melaka...

Kami Cemerlang Terendak Gemilang

Suasana Kuliah KUIS ( Insan Guru dan Keguruan )




Pelajar - pelajar kuliah Insan Keguruan  Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor

Khusyuk menjawab INSAK ( Inventori Sahsiah Keguruan )

Gambar pelajar semester 5........

02 Jan 2010






Gambar dalam kuliah........

pelajar-pelajar sedang khusyuk mendengar kuliah baru-baru nie.......

Suasana dalam auditorium pentadbiran KUIS......